Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

255-річчя від дня народження І.П.Котляревського та 55-річчя відкриття меморіального комплексу–садиби письменника


9 вересня 1769 року народився Іван Котляревський - письменник, драматург та основоположник сучасної української літератури.

Іван Котляревський був першим серед тих, хто непохитно тримав українську позицію упродовж свого життя і тим самим заклав підвалини не тільки нової української літератури, а й нового українського життя.

Ті цінності, які обстоював Іван Котляревський, сьогодні доводиться захищати зі зброєю в руках на фронтах російсько-української війни. Дякуємо Захисникам і Захисницям ЗСУ, дякуємо силам оборони України, віримо в Україну та її збройні сили, робімо все, щоб війна обов'язково завершилася нашою перемогою. І наступить нова ера - ера відновлення нашої країни, час її розквіту і процвітання.

Також сьогодні 55-річчя відкриття меморіального комплексу-садиби письменника І.П.Котляревського. 55 років життя музею-садиби – це славні роки мудрості, зрілості і здобутків, упродовж яких співробітники музею творчою працею, науковими пошуками, культурно-просвітницькою діяльністю утверджували себе як колектив небайдужих людей, що ревно служить популяризації та уславленню імені великого земляка.

Сьогодні на території музею-садиби об 11-00 відбудуться урочистості та спецпогашення марки, листівки та конверту на честь ювілею.