Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

До Міжнародного дня музеїв


18 травня - Міжнародний день музеїв. Це чудове свято. З усіма його атрибутами – піднесеним настроєм, очікуванням чогось особливого, зустрічі з чимось бажаним.


Музей – це, у першу, чергу колекція. Він асоціюється зі скарбницею, де зберігаються незліченні багатства з неймовірною історією. Все це повністю відповідає музейній реальності – і скарби, і їх історія. У їх єднанні прихований ключик до розуміння суті музею. До музею приходять не лише подивитись, але й дізнатись. А те, про що ми дізнались, відкриває нам багато дечого по-новому – про світ, про життя, про людей. Все, що нас оточує, із числа навіть побутового та загальновживаного швидко переходить у розряд музейного та рідкісного, як тільки кількісні виміри стають музейними, тобто одиничними.
Скарби бувають різними – від афінських тетрадрахм та родоських статерів до книг на пергаменті, від раритетних порцелянових предметів до етнографічних колекцій. Цей ланцюжок можна до безконечності продовжувати.


Ще одна приваблива грань музею та його мешканця, експоната, – правдивість. Звісно, сфальшувати можна все, що завгодно, але для того, щоб доносити людям правдиву інформацію про музейні предмети, науковці скрупульозно вивчають свої колекції. Правда завжди цікавіша за підробку.
Наш музей береже пам’ять про славетного сина України поета Івана Котляревського і збирає все те, де він залишив с лід, - рукописи, книги, твори мистецтва, театральні афіші, предмети побуту та етнографії. Все це є контентом духовного дому І. Котляревського. Це єдиний в Україні музей автора «Енеїди» та «Наталки Полтавки». Щиро запрошуємо Вас на гостину!