Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця


З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову «Про встановлення Дня українського добровольця».

І у 2014, і у 2022 роках саме добровольці підтримали та посилили українську армію. До лав української армії стали звичайні хлопці та дівчата, чоловіки та жінки, які жили поряд з нами, навчалися чи працювали. Комусь з них лише виповнилось вісімнадцять, хтось мав сім’ю та дітей, хтось був єдиною дитиною у батьків… Та однієї миті вони стали воїнами – нашою надією, нашим щитом, нашим захистом.

Одним із добровольців був і 18-річний полтавець Максим Краснокутський. Обдарована дитина. Люблячий син. Старший брат, приклад для наслідування.  Спокійний, інтелігентний, сором’язливий. Здається, найбільше у своєму житті любив ноти…

Молодий талановитий музикант, студент Полтавського фахового коледжу мистецтва імені Миколи Лисенка, артист Міського духового оркестру «Полтава», не вагаючись, з початком повномасштабного вторгнення відразу ж пішов до військкомату.

Та, на превеликий жаль, під час виконання наказу солдат Максим Краснокутський загинув 28 липня 2022 року в селі Мар’їнка Донецької області.

          З метою вшанування та увічнення пам’яті полеглого героя 1 жовтня 2023 року на фасаді Полтавської дитячої музичної школи №3 ім. Б.Гмирі (саме в стінах цієї школи грі на саксофоні навчався юний Максим) було відкрито мурал пам’яті Максима Краснокутського.

          У День українського добровольця ми доземно вклоняємося кожному воїнові, хто став на захист нашої держави, хто зі зброєю в руках відстоює її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Пам’ятаємо кожного, хто віддав життя за свій народ, свою землю, свою Батьківщину!

          СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!